Casa memorială Ion Creangă din Humulești

 Turul nostru din vara lui 2014 ne-a purtat prin Moldova unde am vizitat o mulțime de locuri în cele câteva zile disponibile: am făcut o tură foarte frumoasă în Masivul Ceahlău, am vizitat surprinzătorul Iași, am admirat frumoasa Mănăstire Voroneț și am mers de-a lungul superbului lac Bicaz.
 
La plecarea din Moldova, în drumul nostru spre Maramureș, am trecut și prin orașul Târgu Neamț unde deja v-am povestit despre Cetatea Neamțului pe care am găsit-o într-o stare impecabilă, fiind recent restaurată. Pentru că tot ne aflam în Târgu Neamț am zis să ne oprim și la Casa memorială Ion Creangă aflată în învecinatul Humulești, fost sat, acum cartier din Târgu Neamț.

În această casă, frumos amenajată și restaurată acum, s-a născut și a copilărit povestitorul român Ion Creangă (1837 – 1889). Casa este formată din două încăperi micuțe și o tindă pe care acum erau așezate niște superbe mușcate care absorbeau razele soarelui.

Pe Ion Creangă îl cunosc toți românii care au citit povestirile care l-au și consacrat: Amintiri din Copilărie. De altfel în aceste povestiri se regăsesc întâmplări petrecute chiar în acest loc, în fostul sat Humulești.

Lasă un răspuns