Cheile Corcoaia – sculptură în stâncă

Esențele tari se țin în sticluțe mici și această zicală este valabilă și pentru Cheile Corcoaia din Cerna Sat. Aflate la 43 de km distanță de Băile Herculane aceste chei sunt scurte, dar foarte spectaculoase.

Ca să ajungi însă până la ele îți trebuie puțină răbdare fiindcă chiar dacă drumul dintre Băile Herculane și Cerna Sat este un drum național, DN 66 A, acesta este de pământ și îți va lua cam o oră să ajungi la chei din momentul în care părăsești asfaltul de pe DN 67 D. Parcurgerea cheilor durează 15 – 20 de minute acestea având doar 300 de metri lungime. Prima parte a drumului de pământ e foarte spectaculoasă fiindcă treceți printr-o secțiune foarte frumoasă a Văii Cernei care ropotește în aval printre pereți de stâncă înalți de zeci de metri și bolovani imenși după cum puteți vedea în imaginile de mai sus.

Prima localitate după ce părăsiți asfaltul este Cerna Sat, un loc destul de creepy și părăsit oarecum. Traversați satul pe drumul principal și imediat după ce se termină casele, pe partea dreaptă veți vedea zidul de beton din imaginea de mai jos. Aici puteți lăsa mașina. De altfel cheile se văd chiar de la drum fiind fix lângă acesta.
 
Spectaculos și interesant la aceste chei este forma inedită a pereților care străjuiesc cheile. Apa a săpat un culoar adânc în stâncă și se vede cum de-a lungul mileniilor apa a săpat mai mult la anumite nivele decât la altele. De exemplu nivelul la care mergi este săpat mult mai lat decât restul astfel că ai impresia că mergi printr-un tunel de stâncă. De fapt acest tunel din stâncă este cel mai copleșitor și deosebit. Noi nu am mai văzut un astfel de fenomen până acum.

Merită văzute și explorate fiindcă sunt cu totul deosebite. Chiar dacă drumul e anevoios, chiar dacă sunt scurte, dar odată ajuns aici vă promit că veți rămâne impresionați de ce a fost în stare să sculpteze natura. O minunăție relativ necunoscută și destul de izolată 🙂
 
 
Harta:

Lasă un răspuns