România Drumurilor Pitorești: Rucăr – Bran

Azi vrem să scriem un articol mai special, poate chiar vom începe o serie, gen Bike Tours. Să-i zicem România Drumurilor Pitorești. După cum deja cred că v-ați dat seama noi călătorim destul de mult prin țara asta. Uitați-vă doar la aplicația noastră cu traseele și locurile pe care le-am explorat până acum.

Ei bine, vrem să vă prezentăm un drum foarte fain pe care sunt convins că mulți l-ați străbătut deja și îi știți frumusețea. E vorba de drumul care leagă localitatea Rucăr de Bran. De ce e fain pe aici? Păi într-o parte ai Munții Bucegi și în cealaltă ai Piatra Craiului. Dar stai, nu e doar atât! (ca să îi parafrazez pe cei de la teleshoping :D)

Munții Bucegi în fundal
Piatra Craiului în fundal

La Sud-Est putem admira Bucegii și a lor perete vestic, mai puțin cunoscut. De obicei Bucegii sunt admirați pe latura lor estică vizibilă de pe Valea Prahovei. La Nord-Vest vedem impunătoarea și impresionanta creastă ascuțită a Pietrei Craiului. O fortăreață înaltă și aparent impenetrabilă.
 
Între Bucegi și Piatra Craiului șerpuiește acest drum. Sunt destul de multe locuri de belvedere unde vă puteți opri și admira peisajul. Între cele două masive muntoase se întind dealuri și văi verzi cu case răsfirate și păduri. De fapt aceste dealuri și căsuțe dau tot farmecul locului. De la distanță, privite de pe drum, par a fi agățate în timp, într-o liniște eternă și cu peisaje veșnice. Aceste sate din aceste zone sunt la rândul lor foarte pitorești și frumoase și din ce în ce mai umblate de turiști.
 
Dacă ne urmăriți, veți afla foarte curând experiența noastră dintr-un astfel de sat. Stay tuned!
 
Nu uitați că puteți să vă abonați (coloana din partea dreaptă) și veți primi pe mail articolele noi imediat ce sunt publicate! 🙂

Munții Bucegi în fundal

Lasă un răspuns