Drumul spre Mărișel via Lacul Tarnița

Un drum semi-programat la Cluj – Napoca și câteva zile petrecute acolo ne-au făcut să descoperim o zonă foarte pitorească foarte aproape de oraș: zona Mărișel.

Cum evident nu putem sta locului când avem timp liber ne-am pus pe explorat împrejurimile Clujului în timpul destul de limitat avut la dispoziție 😀

Împreuna cu câțiva prieteni de-ai locului am decis să mergem pe drumul ce leagă Clujul de Mărișel fiindcă auzisem că e o zonă frumoasă.

Aflat la doar 50 km de Cluj – Napoca ajungi acolo cam într-o oră și jumătate cu mașina, dar sigur îți va lua mai mult fiindcă sunt câteva locuri frumoase unde sigur te vei opri.

În localitatea Gilău virează spre Mărișel pe DJ 107P.

Imediat va începe salba de 3 lacuri pe lângă care trece șoseaua: Gilău, Someșul Cald și Tarnița.

Toate acestea sunt lacuri de acumulare formate pe cursul râului Someșul Cald.

Ne-am oprit pe malul Lacului Tarnița într-o parcare într-o curbă la stânga și am urmat o potecă timp de aprox. 10 minute pentru a fotografia lacul dintr-un unghi interesant.

De menționat e că asfaltul din zona lacurilor e presărat cu gropi care pot fi evitate însă.

Urcăm pe șosea tot mai sus până ieșim cu totul din pădure și dintr-o dată ne trezim pe un platou frumos, cu case de lemn răsfirate și cu garduri de lemn care împrejmuiesc terenul destinat păscutului animalelor.

Un peisaj tipic românesc, pitoresc pe un platou mărginit de niște prăpăstii cum nu te-ai gândi că ai găsi pe aici.

Continuăm drumul spre Lacul Beliș – Fântânele pe care speram să-l fotografiem de la înălțime însă nu am găsit nicicum locul potrivit așa că am făcut cale întoarsă.

Ne-am oprit la o pensiune frumoasă și rustică (fără a fi kitsch) unde am mâncat mâncare tradițională foarte bună 🙂

Noi am fost aici în Decembrie însă sunt convins că vara puteți cumpăra produse lactate și mezeluri de la gospodarii de aici. Acum stăteau la căldura probabil 😛

Dacă ești clujean sau vizitezi orașul îți recomandăm să iei o mașină și să conduci pe acest drum pitoresc printre lacuri, prin păduri și printre casele răsfirate pe platoul numit Mărișel.

Lasă un răspuns