La Sibiu de Crăciun

De când a devenit Capitală Culturală Europeană în anul 2007, Sibiul a cunoscut o explozie a turismului. Îmbucurător e că Sibiul nu trăiește doar din titlul acesta foarte prestigios de Capitală Culturală Europeană, ci dezvoltarea turistică a fost susținută și cu conținut de calitate. 

Evenimentele culturale sunt cu zecile în fiecare an la Sibiu. Și nu orice evenimente culturale și artistice, ci unele de cea mai bună calitate. Printre cele mai cunoscute și apreciate se numără Festivalul Internațional de Teatru care adună sute de artiști din zeci de țări, echipamente complexe și oameni dedicați meseriei. Vă recomandăm să ajungeți măcar o dată în luna Iunie a fiecărui an 🙂
 
instalația de lumini care acoperea toată Piața Mare

Totuși un alt eveniment frumos la care merită să ajungeți este Târgul de Crăciun. Acesta se ține în Piața Mare și beneficiază de cele mai frumoase și cu gust amenajări de Crăciun pe care noi le-am văzut în România. Pe lângă tradiționalele căsuțe din lemn, de unde puteți cumpăra cele mai delicioase deserturi tipice Crăciunului, aici vă mai așteaptă un patinoar și multe atracții pentru copii, printre care și un carusel superb.
 
Perindându-vă printre căsuțele care înconjoară Piața Mare nu vă veți putea abține să nu vă cumpărați acadele, jeleuri, alune pralinate, fructe de pădure pralinate și în general orice conține zahăr în exces :))
 
Atmosfera este îmbietoare, toată lumea este binedispusă, mai ales că nu veți rata nici tradiționalul vin fiert pe care să îl savurați pe scena special amenajată cu mese din centrul pieței. Aici vă va încălzi nu numai vinul, dar și încălzitoarele de exterior perfect amplasate astfel încât să nu simțiți deloc frigul de afară.
 
bunătăți în fiecare căsuță care înconjoară Piața Mare
de la dulciuri la lumânari

Noi ne-am petrecut aici Crăciunul în 2013 și a fost genial. Ne-s surprins frumusețea amenajărilor și scara la care au fost construite. De exemplu, toată Piața Mare era acoperită de o pânză de beculețe susținută de un stâlp foarte înalt care la rândul lui este împodobit cu crengi de brad.
 
Este singurul oraș din România unde m-aș duce într-un city – break de Crăciun. Atât de mult ne-a plăcut și sper că vă veți face timp să vizitați Sibiul în perioada sărbătorilor de iarnă ca să vedeți și Sibiul în hainele de iarnă în caz că l-ați văzut doar când era cald și soare 🙂
 
instalația de lumini care acoperea toată Piața Mare
bun gust, mult bun gust
totul era pralinat aici 🙂

Lasă un răspuns