Padina Fest – loc de muzică și voie bună, sus în Bucegi

 
Scriem acest articol după tragedia petrecută la București în clubul Colectiv. Tristețea, supărarea, frustrarea și revolta sunt fără margini în special pentru cei direct afectați și sunt două lucruri sigure în urma acestui tragic accident: timpul va vindeca, în cele din urmă, rănile și că lucrurile nu vor rămâne așa. Tragedia și durerea sunt prea mari ca lucrurile să rămână tot așa și românii știu la ce mă refer.

The show must go on! Lumea a pierdut, fără îndoială, niște oameni talentați, buni, creativi și plini de energie care, cine știe, cum ar fi putut influența lumea asta în bine. Noi restul rămași trebuie să gândim pozitiv, să fim optimiști și să nu ne lăsăm niciodată îngenunchiați de nicio greutate. Ne-am gândit foarte mult în aceste zile la ce s-a întâmplat. Am fost afectați chiar dacă nu am avut niciun cunoscut prins în acel iad. Noi iubim muzica rock și pentru că mulți români încă asociază acest gen muzical cu tot felul de fenomene oculte am vrea să contribuim la desființarea acestui mit care nu știu de ce încă mai există în anul 2015.

Vrem să vă povestim despre experiența noastră frumoasă la Padina Fest, sus în Munții Bucegi la 1500 m altitudine. Auzisem de câțiva ani de acest festival și nicicum nu am reușit să ajungem. Ei bine, în vara lui 2015, după ce am cutreierat cei mai înalți munți ai României, am zis să încheiem cu party la acest festival de rock și nu numai.

Lineup-ul garanta distracția și voia bună: Robin And The Backstabbers, Șuie Paparude, Alternosfera, Niște Băieți, Luna Amară și lista continuă. Din Sinaia vă despart doar 30 km de locul faptei 🙂 O luați spre Târgoviște pe DN 77 și apoi la o curbă ac de păr o luați spre Cabana Padina pe DJ 713A + DJ 714. Faceți cam 45 de minute fiindcă drumul numai ce a fost proaspăt asfaltat în 2015. De menționat e că drumul are unele porțiuni extrem de înguste  unde trebuie multă atenție fiindcă nu încap două mașini în paralel.

Acuma vă zic sincer că noi am luat-o complet aiurea, ghidații fiind de Google Maps, care te ajută în general, dar te și poate încurca rău de tot. Ne-a dus pe ocolite pe DJ 714 prin satul Glod (da, ăla în care s-a filmat Borat – arată fix la fel). Am ajuns să parcurgem câțiva zeci de kilometri pe drum de macadam, noroc că eram într-un Sandero Stepway cu gardă bună la sol și am ieșit neșifonați. Așadar, atenție: urmați ruta indicată mai sus. Este și mai scurtă și mai rapidă și recent modernizată.

 
Într-un final am ajuns sus pe platoul Padina: o mare de corturi, de mașini, de oameni. Asta a fost priveliștea. Ne gândeam: let the fun begin!!! Dar stai, prima dată tre să găsim loc de corturi, un pic de reorganizare a bagajelor, etc. Chestii organizatorice. Ne-am mai întâlnit cu niște prieteni care veniseră de la București și ne-am pus pe căutat loc de cort. Ne-a luat vreo jumătate de oră fiindcă noi am ajuns seara și “locurile bune” erau luate :)) Până la urmă am găsit, dar drept să vă zic vecinii noștri nu ne-au prea încântat. De ce? Păi fiind un platou deschis oricui, românașii noștri au venit cu manelele, cu micii, cu grătarul și cu berica. Deci nu toți erau doritori de festival, ci erau doar obișnuiții grătaragii de weekend. Ce să-i faci, nu poate fi totul perfect. I-am tolerat. Totul a fost în regulă 🙂
În prima seară din păcate noi ne desfășuram și amenajam corturile când cântau Luna Amară, însă măcar i-am auzit. În a doua seară în schimb, am stat la toate concertele și a fost foarte fain: publicul cu chef de distracție, trupele la fel, muzică bună, loc fain. Ce vrei mai mult? 🙂 Șuie Paparude au încheiat festivalul și, deși nu suntem neapărat fani înrăiți, pot spune că au fost cei mai iubiți de public și au făcut o atmosferă super faină. Big up Bean! 😀 La capitolul cel mai bun sunet au fost, fără îndoială, moldovenii de la Alternosfera.
 
E foarte ciudat la Padina. Ziua era foarte cald. Nu se putea sta la soare, iar noaptea erau vreo 5 grade. Am înghețat în corturi. Organizarea a fost destul de bună și au fost destule spații de relaxare în zona cu scena. Erau și dușuri și destul de multe toalete însă la un moment dat nu au mai făcut față din cauza numărului mare de oameni. Au fost câteva mii bune.
 
În timpul celei de-a doua zile au fost mai multe activități însă eu personal am decis să lenevesc aproape toată ziua. În zona restricționată, în care ai acces doar pe baza de abonament sau bilet, sunt o grămadă de locuri de odihnă și relaxare foarte fain făcute. Multe hamace, zone cu acoperiș din umbră decupate pentru a te întinde pe izopren la umbră. Este și tiroliană, iar cablul acesteia trece pe deasupra pârâului care curge pe platou și când treci cu tiroliana peste el de obicei te întâmpină unul din organizatori cu o găleată cu apă rece prin care treci cu cea mai mare fercire fiindcă afară e caaald, foarte cald! :))) Aici găsiți și corturi construite asemenea celor din filmele cu indieni unde oameni talentați își expun produsele: haine, bijuterii hand-made, print-uri pe tricouri. Chestii faine, nu kitsch.
 
Ceilalți, care nu s-au simțit atât de leneși ca și mine, au participat la un maraton montan care pornea de la Padina și trebuia să ajungi pe Vârful Omu (2507 m) și apoi să te întorci la Padina. Chiar am avut un prieten în grupul nostru care a participat și a ieșit pe locul 7 dacă îmi aduc bine aminte, din câteva zeci. O performanță foarte bună și un efort destul de mare! Felicitări Alex! 🙂
Touși n-am lenevit chiar toată ziua, deși am dormit vreo 3 ore în hamac 😀 În aceeși zi se inaugura Peșetera Ialomicioara aflată la 10-15 minute de mers pe jos de zona concertelor. E foarte accesibil și peștera a fost amenajată pentru vizitatori cu podețe, balustrade, trotuar și iluminat arhitectural. A fost și o ceremonie oficială, dar cel mai important e că a cântat în interiorul peșterii Camerata Muntenia. Sunt niște instrumentiști foarte buni și corul este de asemenea excepțional! Apoi s-a dat liber la vizitat și peștera este într-adevăr foarte mare și are galerii foarte generoase. Merită vizitată și am pus jos și câteva imagini din interior,

Sper că anul viitor pe la sfârșitul lui Iulie nu aveți planuri și veți participa la acest festival cu oameni faini, cu formații faine, care se ține într-un loc de unde puteți face o mulțime de drumeții pe crestele Bucegilor, în Peștera Ialomicioara sau pe Valea Horoabei (traseu nemarcat și dificil).

Lasă un răspuns