Schi la Poiana Brașov

În sezonul de schi 2016 – 2017 ne-am propus să ajungem pe cât mai multe pârtii din România, evident dintre cele pe care nu am mai schiat. Știm că infrastructura pentru schi în România nu e cea mai grozavă, dar totuși am vrut să vedem cu ochii noștri ce au schiorii la dispoziție la noi în țară. După ce am fost la Păltiniș, ne-am dus la celebra Poiana Brașov.

Pentru că nu aveam bani de cazare chiar în Poiana Brașov, unde cea mai ieftină camera pe care am găsit-o în prima săptămână din Ianuarie a fost 380 lei, am stat la Râșnov. Un loc drag nouă aflat foarte aproape de Poiana Brașov.

(P) Pentru a găsi drumul cel mai rapid spre Poiana Brașov folosim site-ul distanțe rutiere și aflăm că cel mai bine e să mergem pe drumul DN 1E pe care ajungem în sub 15 minute la schi!

Dimineață, în jur de ora 9 ajungem sus în Poiana Brașov. Prima problemă: parcarea. Ei bine, ajunși în parcarea mare de la intrarea în stațiune ni s-a explicat că avem ceva de mers până la pârtii în clăpari și cu schiurile în spate. Ne-au recomandat altă parcare mai aproape de pârtii. Erau pline. Cele cu bariere chiar din fața pârtiilor au niște tarife exagerate (12 lei/oră). Așa că am parcat totuși mai aproape de pârtii (la vreo 10 minute), pe marginea șoselei. Aceste parcări aparțin de primărie și costă 12 lei/zi!
A doua problemă: schi pass-urile! Coadă la toate ghișeele deschise. Am așteptat cel puțin 30 de minute și am constat că aici prețurile la schi pass sunt aproape duble față de restul țării: 145 lei/zi! Evident, există mai multe variante: pe ore, pe puncte. Lucrurile sunt destul de flexibile, dar deja simțeam în buzunar “celebritatea” acestei stațiuni. Nu a fost un șoc, doar confirmarea așteptărilor 😕
 
După încă o coadă la telegondolă, tot de vreo 30 de minute (asta era într-o zi de joi, nu în weekend), reușim totuși să urcăm în masivul Postăvaru și să vedem care-i treaba cu stațiunea asta. Telegondolele sunt noi și se mișcă repede. În general instalațiile și infrastructura de aici e ca lumea.
Cum nu știm să schiem foarte bine am ales pârtia Drumul Roșu, din categoria pârtie albastră (ușoară). Are o lungime de peste 4 km fiind (cred) cea mai lungă din țară. În câteva locuri pârtia e un drum forestier lat de vreo 5 metri care poate pune dificultăți reale în condiții de aglomerație.
 
Și da, e cea mai aglomerată pârtie! Am mai încercat și pârtia Sulinar (pârtie roșie, dificultate medie), dar câteva porțiuni erau cu gheață și am schiat pe ea doar parțial dat fiind că se mai intersectează cu Drumul Roșu. Sunt convins că pârtiile negre erau destul de goale, dar ce să-i facem, mai avem de învățat până să ne dăm pe negre 😋
Tot de pe pârtia Drumul Roșu puteți ajunge și la Cabana Postăvaru. Aici puteți mânca și puteți bea un vin fiert sau ceai fierbinte. Pe terasa acesteia am admirat frumoasa priveliște spre Munții Bucegi. Chiar e frumos aici. Ca orice în Poiana Brașov nici aici nu putea lipsi o coadă: 30 de minute pentru a lua un ceai!
 
Trebuie să recunosc că am avut un sentiment de frustrare aici în Poiana Brașov. Locul e foarte frumos, dar a fost mult prea multă lume. Sigur, nu e vina turiștilor că au fost prea mulți, dar pentru noi experiența nu a fost cea mai bună din cauza asta. Veniți în timpul săptămânii când nu e nicio vacanță școlară ca să profitați din plin și în liniște de pârtii și priveliști! 😉
Puteți afla informații detaliate despre Poiana Brașov, inclusiv webcam-uri live aici: discoverpoiana.ro

0 Replies to “Schi la Poiana Brașov”

  1. Pozele arata superb, si avand in vedere infrastructura cred ca reprezinta o varianta buna penru ski in Romania.

  2. Multumim pt. apreciere. Da, e fain. Au cea mai buna infrastructura din tara, doar ca e mult mai scump ca in alta parte si nu prea te poti bucura de schi in weekend din cauza aglomeratiei 🙂

  3. La Poiana este o partie extraordinara.

Lasă un răspuns