Semmeringul Bănățean – prima cale ferată montană din România

Semmering-ul Bănățean e fratele mai mic al Semmering-ului “originial” din Austria – prima cale ferată montană din Europa. Ei, asta de la noi, care leagă Anina de Oravița, e prima din România care străbate Munții Aninei și e foarte spectaculosă. A da, să nu uit, e a doua cale ferată montană din Europa 😀

Informații utile pe scurt:

Data: 17 Aprilie 2016
Distanța: 33 km
Durata: 1 oră 50 min
Traseu & program: Oravița (plecare la 11.15) – Anina (sosire la 13.05) – pauză în Anina – Anina (plecare la 13.30) – Oravița (sosire la 15.20), 7 zile/săptămână
Bilete: la Agențiile CFR din țară sau din gara Oravița/Anina (sfat: luați-vă bilet cu loc, altfel riscați să stați în picioare dacă trenul e aglomerat – în special în weekend), 10 lei/pers (+4 lei pentru loc pe scaun)
Fotografiere: cel mai bun loc pentru fotografii este în ultimul vagon. Puteți deschide ușa, dar țineți-vă bine să nu cădeți. Geamurile din vagoane se deschid foarte puțin și e destul de greu sa faceți fotografii.
 
Locul ideal de cazare pentru a explora zona: Vechea Moară
 
Noi am avut “baza” la frumoasa pensiune Vechea Moară din Sasca Montană. E locul ideal pentru a porni în explorarea acestei zone extrem, extrem de frumoase. De aici puteți porni pe traseul care parcurge Cheile Nerei sau frumoasele cascade Văioaga, Beușnița sau lacul Ochiul Bei. Mâncarea e bună și gazdele primitoare 🙂
 
Plecăm de la Oravița prin tuneluri, printre stânci și peste văi
 
Am ajuns de la Sasca Montană la Oravița. Am găsit gara și am pornit spre tren. Când am ajuns am constatat cu surptindere că sunt foarte mulți turiști și ne-am bucurat că totuși am plătit un pic mai mult să avem bilete cu loc, altfel mergi la noroc 🙂
 
Special am luat bilete în ultimul vagon, aici fiind locul perfect pentru fotografiere însă am cam luat țeapă fiindcă geamurile din vagon se deschideau foarte puțin. Capul nu prea îl puteai scoate afară. În plus, era și destul de periculos fiindcă sunt multe pasaje înguste (tuneluri, pasaje cu stâncă și în stânga și în dreapta sau pur și simplu vegetație) care te pot răni.
 
La 11.15 fix ne punem în mișcare și eram oarecum dezamăgit că nu prea aveam poziție bună de făcut poze. Cineva mai cu inițiativă a deschis ușa din spate de la ultimul vagon așa că imediat am ocupat zona perfectă de poze 😀 De stat la ușile vagonului era iarăși destul de periculos fiindcă nu te puteai ține de nimic dacă făceai fotografii și trenul se balansa destul de tare.
 
Prima parte e pe la șes și nu-i așa de spectaculosă însă după vreo 6 km sau 18 minute de la pornire intrăm în pădure și trecem peste primele viaducte. Se anunță un spectacol foarte fain 🙂 Curând ajungem în zona montană și intrăm și în primul tunel foarte, foarte îngust.
Locurile astea sunt foarte sălbatice și norocul nostru a fost să prindem momentul de renaștere al naturii. Verdele crud al pădurii combinat cu frunzele arămii căzute încă din toamnă peste linia ferată formau un peisaj magic.
 
Curând trecem și peste Viaductul Jitin, cel mai lung viaduct de pe această linie ferată, având 131 m lungime (imaginea de mai sus). Parcurge o vale largă și adâncă și nu ne-am oprit în a ne mira cât de greu a fost să fie construită această cale ferată.
Construcția căii ferate dintre Oravița și Anina s-a făcut în urma descoperirii cărbunelui de calitate superioară în zonă în anul 1790 și a necesității de a-l transporta la Dunăre de unde era încărcat în vapoare și dus mai departe.
 
Calea ferată a fost finalizată în 1863 pentru transportul de mărfuri și începând cu 1869 a fost destinată și transportului de persoane. Această cale ferată, supranumită și “Semmeringul Bănățean“, este prima cale ferată montană din România și funcționează de 150 de ani!
Lungimea căii ferate este de 33.8 km, are 134 de curbe, 14 tunele și 10 viaducte. În plus față de acestea sunt numeroase porțiuni în care calea ferată trece pe un drum săpat în stâncă. Peisajul și măiestria construcției sunt excepționale și e imposibil să nu pleci cu zâmbetul pe buze și cu o amintire frumoasă de aici!
 
Este supranumită “Semmeringul Bănățean” datorită tehnicilor folosite la construcție și a terenul greu accesibil. Tunelul de la Gârliște are o lungime de 660 m și este unul din cele mai înguste tuneluri din România.
Gara Oravița se află la +216 m față de nivelul mării, în timp ce gara Anina  la+557 m față de nivelul mării rezultând o diferență de nivel de 339 m! Această cale ferată este un reper al ingineriei vremii, dar și un reper al zilelor noastre în ceea ce privește peisajul extrem de frumos și spectaculos pe care îl parcurge.
 
Probabil că primăvara și toamna e cel mai bine să veniți aici pentru că atunci natura oferă cele mai frumoase culori 🙂
Ajungem în Gara Anina dupa ora 13 și aici ne întâmpină o mulțime de oameni. Am aflat că aici la Anina a fost un festival fain, iar una din trupele care au cântat s-au gândit să vină în tren înapoi spre Oravița și să susțină un concert în vagon!
 
We Singing Colors se numește formația și sunt excelenți. Au făcut show în tren și au cântat live în vagon de la Anina până la Oravița. Am avut deci și această surpriză frumoasă și extrem de plăcută. Lume veselă, muzică bună și un peisaj de poveste. Așa a fost la noi, asta a fost experiența noastră minunată cu Semmeringul Bănățean. E musai să mergeți și voi! 🙂


Traseul urmat de Semmeringul Bănățean:

0 Replies to “Semmeringul Bănățean – prima cale ferată montană din România”

  1. Frumos, o sa experimentam si noi.

Lasă un răspuns