Tunelul foto, tunelul iubirii și luminița de la capăt

S-a făcut multă vâlvă legată de așa zisul tunel foto sau tunel al iubirii. Noi am fost curioși și l-am descoperit în Banat.

După ce am citit o grămadă de articole cu unde s-ar afla exact am determinat, după studierea hărții, că se află undeva între localitățile Obreja și Glimboca în apropiere de Caransebeș. Noroc cu street view că am putut determina exact unde e drumul care duce spre această linie ferată fix în apropierea tunelului.
 
După ce ieși din Obreja (în sensul Caransebeș – Hațeg) pe DN 68 vei vedea un drum de acces spre terenurile agricole. Se poate merge cam cu orice mașină. Singura porțiune delicată fiind chiar la ieșirea de pe drumul național unde e destul de abrupt și trebuie mers cu grija 2 – 3 metri. Nu am putut lăsa mașina pe drum fiindcă nu e prevăzută în zonă nicio parcare și e interzis să parchezi acolo.
 
Frumusețea acestui tunel format pe linia ferată spre Caransebeș e dată de vegetația care crește de-a lungul căii ferate. Coronamentul copacilor de pe o parte și de pe cealaltă se unește pentru a da impresia că pășești într-un tunel de vegetație, natural, viu colorat. Calea ferată nu pare să fie folosită, sau dacă e, trenul trece foarte rar.
 
Un nou spectacol al naturii, care încet – încet acoperă urmele omului. Mai mult vorbesc pozele pe care le pun mai jos, iar la sfârșitul articolul aveți și harta cu track-ul GPS înregistrat de noi. Enjoy! 🙂
Harta cu localizarea exactă a tunelului foto:

Lasă un răspuns