Bocanci DACHSTEIN GRIMMING GTX (2017)

Am avut ocazia să testăm bocancii de iarnă Dachstein Grimming GTX în perioada Decembrie 2017 – Februarie 2018 și concluzia noastră obiectivă e că ne-au plăcut.

La început am avut câteva probleme cu ei în sensul că ne-au făcut răni deasupra călcâiului, dar au trecut odată ce bocancii s-au lăsat sau cu ajutorul unor înălțătoare de călcâi.

Bocancii de iarnă sunt foarte rigizi și se lasă (materiale din construcție se adaptează formei piciorului) mult mai greu decât bocancii de vară sau de 3 sezoane.

I-am testat pe două trasee în Slovacia în Munții Tatra Mare, în Padiș din Munții Apuseni și în Austria în Alpi.

Toate traseele au fost cu zăpadă mare, iar temperatura nu a scăzut sub -7 grade Celsius.

Construcția este foarte solidă și din materiale de calitate.

Cea mai importantă este membrana GORE-TEX care asigură faptul că acești bocanci sunt impermeabili și faptul că piciorul poate respira.

Talpa Vibram Mulaz cu crampoane de adâncime medie asigură aderență foarte bună pe orice tip de teren: de la teren cu zăpadă mare la noroi sau stâncă.

Sunt compatibili cu colțari semi-automați (cu prindere pe spate) pentru mersul pe gheață sau zăpadă înghețată.

Am mers cu ei inclusiv prin pârâul care intră în Peștera Cetățile Rădesei din Padiș și multe ore prin zăpadă și în niciun moment apa nu a trecut prin ei.

Frig nu am simțit nicio clipă, dar la asta contribuie și șosetele tehnice pe care le-am purtat și despre care vom scrie alt articol 🙂

Prețul (1150 lei la data scrierii articolului) este destul de mare pentru România ce-i drept, dar e important de ținut minte că materialele folosite sunt foarte bune și sunt fabricați în Italia.

Dacă ești pasionat de traseele montane de iarnă noi recomandăm acești bocanci în special pentru traseele medii ca dificultate și lungime.

Mulțumim Annapurna (https://www.annapurna.ro/) pentru oferirea produsului pentru test atât pentru bărbați cât și pentru femei 🙂

Lasă un răspuns